Η μηνιαία συνήθεια που μπορεί να κρατήσει ένα γάμο άθικτο

Οι ερευνητές διαπιστώνουν ότι τα βραδινά ραντεβού μπορούν να έχουν σημαντικό αντίκτυπο.

Τα παντρεμένα ζευγάρια που βρίσκουν το χρόνο για ένα μηνιαίο «βραδινό ραντεβού» χωρίς τα παιδιά τους, μπορούν να μειώσουν την πιθανότητα ρήξης σχέσεων, σύμφωνα με νέα μελέτη.

Τα βραδινά ραντεβού μπορούν να έχουν σημαντικό αντίκτυπο στον έγγαμο βίο

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η πιθανότητα ζευγαριών να χωρίσουν είναι κατά 14% χαμηλότερη αν πάρουν χρόνο για να επικεντρωθούν ο ένας στον άλλο μία φορά το μήνα, με χρόνο μακριά από τα παιδιά τους.

Τα τακτικά βραδινά ραντεβού υποστηρίχθηκαν από διάσημα ζευγάρια όπως ο Barack και η Michelle Obama και ο David και η Samantha Cameron, αν και όλως παραδόξως, η μελέτη διαπίστωσε ότι μειώνουν τις πιθανότητες ενός χωρισμού μόνο για τα παντρεμένα ζευγάρια και όχι εκείνους που είναι άγαμοι αλλά συγκατοικούν.

Η διεξαγωγή πιο συχνών ραντεβού – όπως εβδομαδιαία – δεν αύξησε τις πιθανότητες να παραμείνουν μαζί, σύμφωνα με την έρευνα του Harry Benson, διευθυντή έρευνας του Marriage Foundation και του Stephen McKay, καθηγητή κοινωνικής έρευνας στο Πανεπιστήμιο Lincoln.

Και η Clare Prendergast από τους συμβούλους σχέσεων Relate δήλωσε στους Sunday Times ότι δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την δαπάνη των μετρητών: «Αυτό που είναι πάντα σαφές είναι ότι δεν χρειάζεται να ξοδεύετε πολλά χρήματα για φανταχτερά γεύματα και εισιτήρια θεάτρου όταν κανονίζετε ένα ραντεβού. Θα μπορούσατε να παραμείνετε και να μαγειρέψετε ένα γεύμα μαζί, να κάνετε μια βόλτα ή να παίξετε ένα παιχνίδι – το σημαντικό είναι ότι περνάτε χρόνο μαζί χωρίς καμία άλλη απόσπαση της προσοχής».

Ώρα να ψάξετε στο ημερολόγιό σας και να προγραμματίσετε το επόμενο ραντεβού σας!
Share on Google Plus

About Unknown

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου