8 σημάδια ότι είστε παγιδευμένοι από ένα συναισθηματικό χειριστή

Πολλοί από εμάς γνωρίζουμε την αίσθηση του να χειραγωγείσαι.

Η συναισθηματική επίδραση μπορεί να είναι ένα ισχυρό εργαλείο και μερικοί άνθρωποι το χρησιμοποιούν ενεργά.

Συγκεντρώσαμε μια λίστα με 8 ενδείξεις για να σας βοηθήσουμε να αναγνωρίσετε μια συναισθηματική παγίδα και τον παραποιητή.

8 ενδείξεις να αναγνωρίσετε μια συναισθηματική παγίδα και τον χειραγωγό

1. Υπονομεύουν την πίστη σας στη δική σας λογική.
Οι συναισθηματικοί χειριστές είναι απίστευτα ταλαντούχοι ψεύτες. Επιμένουν ότι δεν έχουν κάνει κάτι όταν τους είδατε να το κάνουν ή δηλώνουν ότι είπαν κάτι όταν ξέρετε ότι δεν το έκαναν. Το χειρότερο είναι, ότι ψεύδονται τόσο καλά που θα αρχίσετε να αμφισβητείτε τη δική σας κρίση. Επιμένοντας ότι όλο το πρόβλημα είναι μόνο στο κεφάλι σας, είναι ο αγαπημένος τους τρόπος να το αποφύγουν.

2. Οι πράξεις τους σε αντίθεση με τα λόγια τους.
Οι συναισθηματικοί χειριστές σας λένε ότι θέλετε να ακούσετε, αλλά οι ενέργειές τους είναι αρκετά διαφορετική ιστορία. Ισχυρίζονται ότι θα σας βοηθήσουν πάντα, αλλά όταν έρθει η ώρα για να κάνουν ακριβώς αυτό, προσποιούνται ότι τα αιτήματά σας δεν είναι λογικά.

3. Καταχρώνται τα συναισθήματα ενοχής σας.
Οι συναισθηματικοί χειριστές χρησιμοποιούν το αίσθημα της ενοχής για το δικό τους όφελος. Όταν μοιράζεστε τα προβλήματά σας με αυτούς αισθάνονται ένοχοι και τους ενοχλεί, ενώ όταν δεν τα μοιράζεστε θα παραπονεθούν σε σας για τη διατήρηση μυστικών από αυτούς. Οι χειραγωγοί θα σας κάνουν να νιώσετε ότι όλα όσα κάνετε είναι λάθος και όλα τα προβλήματά σας είναι δική σας υπαιτιότητα.

4. Θα προσποιούνται ότι είναι θύματα.
Οι συναισθηματικοί χειριστές δεν θα κατηγορήσουν τον εαυτόν τους για οτιδήποτε. Ότι κάνουν λάθος είναι πάντα σφάλμα κάποιου άλλου (κατά πάσα πιθανότητα δικό σας). Εάν είστε θυμωμένοι ή αναστατωμένοι, είναι παράλογες οι προσδοκίες σας, αν ο χειριστής είναι αναστατωμένος, είστε εσείς που το κάνατε σε αυτούς. Οι συναισθηματικοί χειριστές ποτέ δεν αποδέχονται την ευθύνη.

5. Πάντα βιάζουν τα πράγματα.
Ανεξάρτητα από το αν πρόκειται για επιχείρηση ή μια προσωπική υπόθεση, οι χειραγωγοί πάντα βιάζονται να πάνε μπροστά. Μοιράζονται σημαντικές ειδήσεις πάρα πολύ γρήγορα και αναμένουν το ίδιο από εσάς. Δρουν ευάλωτα και ευαίσθητα, όμως είναι μια κατάσταση για να μπορείτε να αισθάνεστε σημαντικοί και κοντά τους. Αρχίστε να αισθάνεστε άσχημα για εκείνους και, ως εκ τούτου, ευθύνεστε για τη συναισθηματική τους κατάσταση.

6. Είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν μόνο για να παίξουν τον «μάρτυρα» αργότερα.
Η αρχική τους επιθυμία να βοηθήσουν γρήγορα μετατρέπεται σε στεναγμούς και παράπονα από την περίσσεια του φόρτου εργασίας. Ο σκοπός αυτού είναι να σας κάνουν να αισθανθείτε ευγνώμων προς εκείνους.

7. Μπορούν πάντα να αισθάνονται χειρότερα από ότι εσείς.
Όποια και αν είναι τα προβλήματα που μοιράζεστε με έναν παραποιητή, πάντα θα λέει ότι έχει χειρότερα. Ποτέ δεν ξεχνάνε να σας υπενθυμίσουν ότι τα προβλήματά τους είναι πολύ μεγαλύτερα από τα δικά σας, έτσι δεν έχετε κανένα λόγο να διαμαρτύρεστε.

8. Γνωρίζουν τις αδυναμίες σας και τις χρησιμοποιούν εναντίον σας.
Εάν ανησυχείτε για τη σιλουέτα σας, θα κάνουν πάντα μια παρατήρηση σχετικά με το τι τρώτε ή τι φοράτε. Εάν είστε ανήσυχοι για μια επερχόμενη παρουσίαση, θα προσπαθήσουν να σας τρομάξουν ακόμα περισσότερο. Οι χειραγωγοί διαβάζουν τα συναισθήματά σας εύκολα, αλλά χρησιμοποιούν αυτήν την ικανότητα μόνο για να μπορούν να σας ελέγχουν, χωρίς να σας βοηθήσουν να αισθανθείτε καλύτερα.

Οι συναισθηματικοί χειριστές μπορεί να σας οδηγήσουν στην τρέλα με την παράλογη συμπεριφορά τους. Μην προσπαθήσετε να κερδίσετε στο παιχνίδι τους. Απλά κρατήσετε συναισθηματική απόσταση και μην αφήνετε τον εαυτό σας να πέσει στις παγίδες τους.
Share on Google Plus

About Unknown

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου