Αυτές οι τροφές θα σε βοηθήσουν να ζήσεις πολύ περισσότερο (το αποδεικνύουν και οι έρευνες)

Μπορεί να θέλεις να έχεις ωραία μαλλιά και όμορφη επιδερμίδα αλλά πώς θα σου φαινόταν αν σου έλεγα πως υπάρχουν τροφές που μπορούν να σε βοηθήσουν νa ζήσεις περισσότερο; Δες ποιες είναι αυτές και βάλ’τες στην καθημερινότητά σου…

Πιπεριές τσίλι

Μια μεγάλη κινέζικη έρευνα έδειξε πως οι άνθρωποι που τρώνε καυτερά φαγητά 6-7 φορές την εβδομάδα έχουν κατά 14% μικρότερες πιθανότητες να πεθάνουν από οποιοδήποτε αιτία. Έχουν μικρότερους κινδύνους να εμφανίσουν καρκίνο και καρδιακά προβλήματα. Αν δεν μπορείς να αντέξεις να τρως καυτερά 7 φορές την εβδομάδα (θα μπορούσα να τρώω όλη μέρα), μην ανησυχείς. Προσπάθησε να τρως τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα και το ποσοστό σου θα φτάσει το 10%. Για όλα αυτά θα πρέπει να ευχαριστήσεις την καψαϊκίνη που περιέχουν οι καυτερές πιπεριές.
Γλυκοπατάτες

Είναι γεμάτες βιταμίνη C και D και προσφέρουν στον οργανισμό το 400% της απαιτούμενης ημερήσιας ποσότητας βιταμίνης Α που χρειάζεται. Μια έρευνα 14 ετών έδειξε πως η κατανάλωση τροφών που περιέχουν άλφα καροτίνη (όπως είναι η γλυκοπατάτα) μειώνουν τον κίνδυνο θανάτου από οποιαδήποτε αιτία κατά 39% το οποίο είναι απλά απίστευτο και υπέροχο ταυτόχρονα.

Μαύρη σοκολάτα

Η πλούσια σε αντιοξειδωτικά μαύρη σοκολάτα είναι γεμάτη φλαβονοειδή. Αυτά βελτιώνουν τη ροή του αίματος και ρυθμίζουν τα επίπεδα της χοληστερόλης. Έρευνες έχουν δείξει πως η μαύρη σοκολάτα βοηθάει στην μείωση εμφάνισης ασθενειών που συνδέονται με τα γηρατιά. Για περισσότερα πλεονεκτήματα τρώγε 2-4 κομματάκια σοκολάτας η οποία περιέχει 70-75% κακάο.

Σολωμός

Ο σολωμός, ο τόνος και το σκουμπρί είναι μερικά από τα ψάρια που είναι γεμάτα Ωμέγα-3 λιπαρά. Αυτά τα λιπαρά προστατεύουν την καρδιά και μειώνουν τον κίνδυνο να πάθεις εγκεφαλικό. Επιπλέον, οι βιταμίες Α και D που περιέχουν βοηθούν στην καλύτερη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.

Μήλα

Οι φυτικές ίνες, τα αντιοξειδωτικά και η βιταμίνη Ε κάνουν τα μήλα μια από τις καλύτερες επιλογές. Έρευνες έχουν δείξει πως το μήλο προστατεύει τον εγκέφαλο ενώ αν το τρως σε καθημερινή βάση μπορεί να μειώσει κατά 13-22% τον κίνδυνο καρδιακών προβλημάτων.

Blueberries

Τα αντιοξειδωτικά που περιέχονται στα blueberries βοηθούν στην καλύτερη λειτουργία του εγκεφάλου ακόμα και όταν τα χρόνια περνούν. Σε πρόσφατη έρευνα που έχει γίνει σε μεσήλικες γυναίκες παρατηρήθηκε μια σύνδεση ανάμεσα στην στις μεγάλς ποσότητες blueberries που έτρωγα και στην καλή λειτουργία του εγκεφάλου τους. Επιπλέον, τα blueberries μεειώνουν και τα επίπεδα της χοληστερόλης διατηρώντας την καρδιά δυνατή.

Σπανάκι

Τα σκουρόχρωμα λαχανικά, όπως είναι το σπανάκι, περιέχουν μεγάλες ποσότητες βιταμινών A και C καθώς και φλαβονοειδή (τα οποία βοηθούν στην καταπολέμηση του καρκίνου). Μόλις 1 φλιτζάνι τσαγιού σπανάκι έχει το 700% της ημερήσιας απαιτούμενης ποσότητας βιταμίνης Κ. Έρευνες έχουν δείξει πως μια μόνο μερίδα σπανακιού την ημέρα βοηθάει στο να έχεις καλύτερη υγεία και να μην γερνάει το μυαλό σου όσο μεγαλώνεις.



Share on Google Plus

About Unknown

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου