Γιατί το να κάνεις διάλειμμα στη σχέση σου δεν είναι ΚΑΘΟΛΟΥ καλή ιδέα

Το διάλειμμα σε μια σχέση. Να μια συνήθεια που είχαμε όταν πηγαίναμε σχολείο ή όταν απλά δεν ήμασταν τόσο συναισθηματικά ανώριμες (πέρσι δηλαδή) ώστε να κατανοήσουμε πόση προσπάθεια χρειάζεται μια σχέση για να στεριώσει.
Πόσες σχέσεις δεν έκαναν ποτέ τον κύκλο τους επειδή ειπώθηκε η άχαρη φράση "θέλω να κάνουμε ένα διάλειμμα";  Μπορεί να είναι όντως ένας τρόπος να αποσυμπιεστείς και να σκεφτείς καθαρά για το αν αξίζει η σχέση σου να πάρει παράταση, αλλά δεν παύει να υπονομεύει την υγεία και την ομαλή της συνέχιση, ενώ, φυσικά, μπορεί πάντα να είναι και ένας άνανδρος τρόπος να χωρίσεις. Ένα είναι σίγουρο: Ότι ποτέ δεν βγήκε κάτι καλό από ένα διάλειμμα.

Καιρός να μπει ένας τέλος σε αυτή τη μάστιγα. Βασικά επειδή:


1. Δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην μεταξύ σας επικοινωνία
Κι όταν λέμε "σοβαρά" εννοούμε αποτελειωτικά. Σκέψου, ας πούμε, κατά τη διάρκεια του διαλείμματος ένας από τους δύο να γνωρίσει κάποιον άλλον. Θα καταλήξετε πιο σφαγμένοι από ποτέ (θυμίσου την επική "We were on a break" στιγμή από τα Φιλαράκια και θα καταλάβεις ακριβώς τι εννοώ). Εκτός και αν έχετε ξεκαθαρίσει πλήρως τους όρους τους διαλείμματος. Τότε, πάσο.


2. Δε διορθώνει τα προβλήματα που ήδη έχετε
Αντιθέτως δημιουργεί φρούδες ελπίδες ότι μετά τη λήξη του, τα πράγματα θα φτιάξουν ως δια μαγείας κι εσείς θα γίνετε πιο ευτυχισμένοι από ποτέ. Εννοείται πως ο πρώτος καιρός μετά το διάλειμμα θα μοιάζει με μήνα του μέλιτος, αλλά πιθανότατα αυτό θα συμβεί απλώς και μόνο γιατί θα έχετε λείψει τρομερά ο ένας στον άλλο. Δυστυχώς, όμως, οι άνθρωποι δεν αλλάζουν απλά και μόνο επειδή πέρασαν μερικές μέρες ή εβδομάδες χωριστά.


3. Στιγματίζει την σχέση
Κάποιες φορές είναι προτιμότερο να χωρίσεις οριστικά με τον άλλον, από το να χωρίσεις, να τα ξαναβρείς και να έχεις την δυσάρεστη ανάμνηση του διαλείμματος.

4. Κλονίζει την ισορροπία της σχέσης
Συνήθως, αυτός που παίρνει την απόφαση του διαλείμματος, ξαφνικά, αποκτά το πάνω χέρι στη σχέση. Κάτι τέτοιο είναι αρκετά δύσκολο να αλλάξει στην συνέχεια και να επανέλθει η ισορροπία.


5. Δημιουργεί ανασφάλεια
Η σκέψη ότι το ταίρι σου αντέχει να είναι μακριά σου και ότι, τελικά, μπορεί να περνάει καλά και χωρίς εσένα, αργά ή γρήγορα δημιουργεί μια αίσθηση αβεβαιότητας. Αναρωτιέσαι διαρκώς τι κάνει, αν ποτέ θα βαρεθεί να βγαίνει με τους φίλους του (δηλαδή ποτέ) και αν, τελικά, θα γυρίσει σε εσένα. Εξίσου πιθανό είναι να περνάς όλη τη μέρα σου στα social media του ψάχνοντας τα ίχνη του. Τώρα, ωραίο είναι αυτό;


6. Δε βοηθάει στην περίπτωση που όντως νιώθεις την ανάγκη να μείνεις μόνη σου
Αν θέλεις να μείνεις μόνη σου για να σκεφτείς/ηρεμήσεις/φλερτάρεις/ξεφύγεις από κάτι που πλέον δε σ' ευχαριστεί, καλύτερα να μη ζητήσεις διάλειμμα, αλλά να του μιλήσεις ξεκάθαρα για τα συναισθήματά σου.


7. Δεν βοηθάει (ούτε και) στην περίπτωση που δεν τον θέλεις άλλο
Αν, πάλι, χρειάζεσαι χρόνο για να σκεφτείς αν τον θέλεις, το πιθανότερο είναι ότι έχεις ήδη την απάντηση που ψάχνεις (aka δεν τον θέλεις). Το διάλειμμα απλώς θα καθυστερήσει μία απόφαση που μέσα σου είναι ήδη ειλημμένη. 
Share on Google Plus

About Unknown

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου