Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: πού θα πάτε και πώς θα διασκεδάσετε δωρεάν

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Κέντρο Επισκεπτών ΚΠΙΣΝ: Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται!


Λίγες μόνο ημέρες μετά τις εκδηλώσεις Metamorphosis: Το ΚΠΙΣΝ στον Κόσμο, κατά την διάρκεια των οποίων περισσότερα από 115.000 άτομα επισκέφθηκαν το ΚΠΙΣΝ, το Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ συνεχίζει τις ανοιχτές εκδηλώσεις και τον Ιούλιο, προσκαλώντας το κοινό – μικρούς και μεγάλους – να απολαύσει μουσικές συναυλίες και να συμμετάσχει σε δημιουργικά εργαστήρια, αθλητικά δρώμενα και χορευτικές συναντήσεις, με θέα το μαγευτικό Κανάλι, το κατάφυτο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος και τα νέα «σπίτια» της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος.

ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Δωρεάν καλοκαιρινές δράσεις για παιδιά στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο


Tο Εθνικό Αρχαιολογικό Mουσείο προσκαλεί τους μικρούς επισκέπτες να πάρουν μέρος στις ειδικά σχεδιασμένες και ποικίλες εκπαιδευτικές δράσεις του στις καλοκαιρινές διακοπές από 1 έως 20 Ιουλίου 2016. Μέσα από τις δράσεις αυτές τα παιδιά θα αξιοποιήσουν τον ελεύθερο χρόνο τους, ενεργοποιώντας τη φαντασία και αναπτύσσοντας τη δημιουργικότητά τους. Φέτος θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε εικαστικά εργαστήρια και παιχνίδια αναζήτησης με θέμα τον ήρωα Οδυσσέα με αφορμή τη νέα περιοδική έκθεση με τίτλο «Οδύσσειες».


ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Φεστιβάλ Αισχύλεια 2016: όλο το πρόγραμμα


Το Φεστιβάλ Αισχύλεια, που διοργανώνει ο Δήμος Ελευσίνας εδώ και 42 χρόνια, φιλοξενεί φέτος από τις 29 Ιουνίου 2016, περισσότερες από 65 εκδηλώσεις με είσοδο ελεύθερη για το κοινό, στο Παλαιό Ελαιουργείο. Ο πολιτισμός γίνεται στην πόλη της Ελευσίνας τρόπος ζωής και βρίσκεται στον πυρήνα κάθε προσπάθειας για κοινωνική, περιβαλλοντική και οικονομική αναβάθμιση. Συνολικά φιλοξενούνται 25 παραστάσεις θεάτρου, χορού και χοροθεάτρου, 23 μουσικές, 8 κινηματογραφικές προβολές, 3 εικαστικές εκθέσεις, 3 περφόρμανς, ένας ημιμαραθώνιος αγώνας δρόμου, ένα διεθνές συνέδριο, μία διάλεξη και μία διεθνής ημερίδα.

8o Athens School Festival στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Ένας από τους πιο αγαπημένους μουσικούς θεσμούς της πόλης, το Athens School Festival, που διοργανώνει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων κορυφώνεται το Σάββατο 2 και την Κυριακή 3 Ιουλίου στις 20.00 στην Τεχνόπολη. Στην 8η διοργάνωση, η οποία πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, 20 μαθητικές και φοιτητικές μπάντες με καλοκαιρινή διάθεση, θετική ενέργεια και δυνατές μουσικές μας εκπλήσσουν με τις ικανότητές τους. Σε κάθε live τους εντυπωσιάζουν με το ταλέντο και τη ζωντάνια τους, ενώ εναλλάσσοντας διαφορετικά είδη μουσικής καλύπτουν και τους πιο απαιτητικούς ακροατές.


ΕΚΘΕΣΗ

To πρώτο Athens Jewelry Week είναι γεγονός!

Το Athens Jewelry Week είναι ένας θεσμός που φέτος ξεκινά για πρώτη φορά την πορεία του στην Αθήνα, από τις 29 Ιουνίου έως τις 3 Ιουλίου 2016. Ένα φεστιβάλ έντεκα εκθέσεων, με πολλές παράλληλες εκδηλώσεις, πρόκειται να χαράξει τις δικές του διαδρομές στο κέντρο της πόλης, προσκαλώντας τους κατοίκους της πρωτεύουσας σε μια περιπλάνηση-αποκάλυψη των τάσεων του σύγχρονου καλλιτεχνικού κοσμήματος. Στο φετινό Athens Jewelry Week συμμετέχουν περισσότεροι από σαράντα Έλληνες καλλιτέχνες που εργάζονται εντός και εκτός της χώρας, ομάδες, σχολές και γκαλερί.

ΧΟΡΟΣ

Παρουσίαση Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού Εθνικής Λυρικής Σκηνής


Την Παρασκευή 1 και το Σάββατο 2 Ιουλίου 2016, θα πραγματοποιηθεί στο θέατρο Ολύμπια, η καθιερωμένη ετήσια παρουσίαση της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού της ΕΛΣ, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Οι σπουδαστές όλων των τμημάτων θα παρουσιάσουν δικές τους δημιουργίες αλλά και αποσπάσματα κλασικού και σύγχρονου ρεπερτορίου, τα οποία διδάσκονται στην Σχολή, υπό την καθοδήγηση του Διευθυντή της, Γιάννη Ντοντσάκη. To κοινό θα έχει μια σπάνια ευκαιρία να γνωρίσει τους χορευτές του αύριο και να έρθει σε επαφή με την νεανική δημιουργία.


Share on Google Plus

About Unknown

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου