Δουλεύεις ώρες σε υπολογιστή; 3+1 πράγματα που πρέπει να προσέχεις

Είναι γεγονός πως πλέον χρησιμοποιούμε τον υπολογιστή καθ` όλη τη διάρκεια της ημέρας. Λίγο η δουλειά, το διάβασμα ειδήσεων, η διασκέδαση ακόμα και η συζήτηση με τους φίλους μας γίνεται μέσω μίας οθόνης. Η πολύωρη χρήση του υπολογιστή οδηγεί αργά ή γρήγορα σε ενοχλήσεις στα μάτια, πόνο και δυσφορία, την επονομαζόμενη κόπωση των ματιών.

Η κόπωση των ματιών αποτελεί την πιο συνηθισμένη ασθένεια των εργαζομένων στη σύγχρονη εποχή, αφού ολοένα και αυξάνονται οι ώρες προσήλωσης τους στην οθόνη του υπολογιστή. Πως μπορούμε να περιορίσουμε την κόπωση στα μάτια;




Αυτά είναι τα 4 πράγματα, που πρέπει να προσέχεις όταν δουλεύεις στον υπολογιστή για να περιορίσεις τις ενοχλήσεις στα μάτια.

Ρύθμισε κατάλληλα το φως του δωματίου και τη φωτεινότητα της οθόνης του υπολογιστή σου, ώστε να ελαχιστοποιήσεις το θάμπωμα στην οθόνη.

Τοποθέτησε την οθόνη του υπολογιστή σου σε απόσταση ενός μήκους χεριού μπροστά σου. Το επάνω μέρος της οθόνης πρέπει να είναι στην ευθεία των ματιών σου. Η οθόνη πρέπει να είναι ακριβώς μπροστά σου και να μην χρειάζεται να στρέφεις το κεφάλι σου.

Αν χρειαστεί να διαβάσεις κάτι από χαρτί, ενώ είσαι ταυτόχρονα στον υπολογιστή σου, τοποθέτησε το χαρτί όσο το δυνατόν πλησιέστερα στην οθόνη.

Κράτα πάντα καλή στάση σώματος, με τα γόνατα να είναι λυγισμένα στις 90 μοίρες και τα πέλματα να ακουμπούν στο πάτωμα, την πλάτη ίσια και τα χέρια σου επάνω στα μπράτσα της καρέκλας.
Share on Google Plus

About Unknown

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου