Γιατί οι γυναίκες χρειάζονται τον διπλάσιο ύπνο απ’ ότι οι άντρες!!

 Πρόσφατη μελέτη του Πανεπιστημίου Duke, έδειξε ότι οι γυναίκες χρειάζονται περισσότερη ξεκούραση απ’ ότι οι άντρες.




Είναι λογικό λοιπόν οι γυναίκες να έχουν περισσότερες σωματικές και πνευματικές συνέπειες λόγω ανεπαρκούς ξεκούρασης.

Πέρα από το να δίνουν στο μισό πληθυσμό έναν καλό λόγο να κοιμηθεί περισσότερο, αυτές οι μελέτες θα μπορούσαν να κινητοποιήσουν δύο νέες προτάσεις υγείας. Ο Michael Breus, ο ειδικός ύπνου της μελέτης, αξιολόγησε την φυσική ανάγκη ανδρών και γυναικών ερευνώντας την ικανότητά τους να διαχειριστούν την κούραση.


Όπως υποδεικνύεται από τον Michael, η ανάλυση έδειχνε την έντονη διαφορά ανάμεσα στα 2 φύλα.

«Βρήκαμε ότι οι γυναίκες έχουν περισσότερη κατάθλιψη, οι γυναίκες είχαν περισσότερο θυμό, οι γυναίκες είχαν περισσότερη εχθρικότητα νωρίς το πρωί.»

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι το στοιχείο-κλειδί για το διαχωρισμό είναι η πνευματική ζωντάνια. Οι γυναίκες χρησιμοποιούν το μυαλό περισσότερο από ότι οι άντρες, το οποίο συνεπάγεται ότι καταβάλουν περισσότερη πνευματική προσπάθεια. Αν οι άντρες χρησιμοποιούσαν το μυαλό και την πνευματική τους ζωντάνια περισσότερο, θα χρειάζονταν κι αυτοί περισσότερες ώρες ύπνου.

Για παράδειγμα, ένα άντρας που έχει μια δύσκολη και περίπλοκη απασχόληση που απαιτεί λήψη αποφάσεων και ευρηματικότητα σε μεγάλο βαθμό, ομοίως θα χρειαζόταν πολύ περισσότερο ύπνο από έναν φυσιολογικό άντρα.

Η επιστήμη του ύπνου

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Case Western Reserve δημοσίευσαν ένα άρθρο το οποίο δείχνει τη σύνδεση μεταξύ ξεκούρασης και γρήγορης γήρανσης του δέρματος. Ωστόσο, διαφορετικές μελέτες έχουν συνδέσει τα φτωχά μοτίβα ύπνου με υψηλό κίνδυνο για στεφανιαία νόσο, εγκεφαλικό, θρόμβους στο αίμα και ψυχιατρικά προβλήματα.

Κάθε φυσιολογικός ενήλικας χρειάζεται 7-9 ώρες καλής ξεκούρασης ΚΑΘΕ μέρα. Ένα ακόμα πράγμα! Έχετε σκεφτεί τι θα συμβεί σε περίπτωση που χρειάζεστε περισσότερο ύπνο κάθε μέρα;







Αν σας άρεσε το άρθρο κοινοποιήστε το και μοιραστείτε το με τους φίλους σας!
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη.
Share on Google Plus

About Unknown

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου